„Bonnie şi Clyde ai Estului”- încă n-au plătit pentru crima de la Hunedoara

Cuplul mortal care a jefuit o casă de amanet din Hunedoara, aflat după gratii în Ungaria, încă n-a dat socoteală pentru crima comisă acum nouă ani. Şandor Varga şi Emese Turi au fost trimişi în judecată de autorităţile hunedorene, însă lipsa de procedură a făcut ca procesul să se amâne. Cei doi criminali sunt acuzaţi de tentativă de omor deosebit de grav.

sandor si emese

Şandor Varga şi iubita lui Emeşe Turi sunt poate cei mai sadici criminali din estul Europei, faptele lor fiind greu de imaginat pentru cineva normal, însă în ciuda cruzimii de care au dat dovadă specialiştii au concluzionat că amândoi au fost lucizi şi au acţionat cu intenţie la fiecare atac. Cei doi n-au ajuns la nici un termen stabilit de instanţa hunedoreană din simplul motiv că sunt în puşcăriile din Ungaria. Şandor Varga şi iubita lui Emeşe Turi au jefuit în decembrie 2007 o casa de amanet din municipiul Hunedoara şi au fost arestaţi în Ungaria, pentru comiterea a şapte jafuri armate şi patru crime.

Şandor Varga era liderul unei grupări denumită „Brigada morţii”, grupare la care a aderat atât iubita sa, Emese, cât şi alte persoane. După mai multe crime şi jafuri au fost prinşi şi condamnaţi de judecătorii maghiari, Şandor Varga primind închisoare pe viaţa, iar iubita lui, Emese Turi, 17 ani de puşcărie. În anul 2007, cei doi au dat patru lovituri la casele de amanet din mai multe zone ale ţării. Ultimul jaf armat a avut loc la Hunedoara în 17 decembrie 2007,  iar Şandor Varga a împuşcat în cap o tânără care era angajata unităţii din Hunedoara. Femeia a supravieţuit, însă a rămas cu un handicap permanent la ochiul stâng.

 

Au îngrozit Ungaria

În decembrie 2008, gruparea a început seria de jafuri de pe teritoriul Ungariei. Şandor Varga şi Emeşe Turi trăiau în Ungaria din 2003, însă până în 2007, au comis jafuri doar pe teritoriul României. Doar în perioada august-decembrie 2007, Şandor şi iubita sa au pătruns în incinta a patru case de amanet, aflate pe raza diferitelor judeţe din ţară. Casierele erau ameninţate cu arma şi nevoite să le dea jefuitorilor toţi banii din casă, dar şi bijuterii. În Ungaria, Varga şi ceilalţi membri ai bandei au spart o bijuterie, de unde au furat bani şi bunuri în valoare de 35 milioane de forinţi, dar şi poşeta vânzătoarei. Mai apoi, în aprilie 2009, au jefuit o altă bijuterie, unde l-au agresat pe vânzător şi au furat, apoi, bani şi obiecte în valoare totală de 13 milioane de forinţi. A urmat apoi, în vara aceluiaşi an, un jaf din care au câştigat 24 milioane de forinţi, însă în timpul căruia au ucis două persoane – atât pe patronul unităţii jefuite, cât şi pe proprietarul spaţiului în care era deschisă bijuteria respectivă. În februarie 2010, a urmat jefuirea cazinoului „Las Vegas“, tot din Ungaria, de unde au sustras 1,3 milioane de forinţi, iar seria infracţiunilor s-a încheiat în luna mai a aceluiaşi an, cu uciderea unei familii de vietnamezi, soţ şi soţie care lucrau împreună într-un complex comercial.

 

Puşi să-şi sape singuri groapa şi apoi împuşcaţi în cap

Cei doi au fost urmăriţi şi atacaţi, după încheierea programului de lucru, iar după sechestrare au fost duşi la marginea localităţii. Degeaba le-au explicat agresorilor, cei doi soţi vietnamezi, că nu au prea mulţi bani asupra lor, căci încasările sunt lăsate în magazin. Membrii „Brigăzii morţii“ i-au obligat să-şi sape singuri mormintele, după care i-au împuşcat în cap. N-au găsit asupra victimelor decât 120.000 forinţi. Şandor le-a declarat oamenilor legii că vietnamezii trebuiau împuşcaţi, indiferent de câţi bani aveau asupra lor. Întrebat dacă are vreo urmă de regret, românul nu s-a obosit nici măcar să mimeze o părere de rău, iar specialiştii l-au încadrat în categoria indivizilor extrem de periculoşi, a ucigaşilor cu sânge rece.

[slideshow_deploy id=’13837′]