Petroşănenii refuză tratamentele medicale

 

Religia poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Credinţa într-un anumit cult înseamnă uneori condamnarea la moarte a celor care refuză tratamentul medical. Angajaţii Spitalului de Urgenţă din Petroşani se confruntă, aproape zilnic, cu pacienţi care refuză anumite tratamente medicale din cauza credinţei.

48c61542d14cfcaa07f4d055e80134d4_XL

“Avem frecvent cazuri în care pacienţii sau aparţinătorii refuză anumite tratamente medicale din cauza religiei. În principal, este vorba de transfuziile sanguine, dar am avut şi alt gen de cazuri”, a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu.

Cele mai multe persoane care nu acceptă anumite intervenţii medicale fac parte din Organizația Religioasă Martorii lui Iehova, recunoscută de Guvernul României.

Potrivit site-ului official, reprezentanţii organizaţiei religioase susţin că acceptă tratamentul medical pentru că nu vor să moară, dar nu acceptă transfuziile de sânge. Există însă şi liberul arbitru în rândul acestor categorii de persoane. Concepţiile despre viaţă se schimbă, iar Martorii lui Iehova pot lua singuri o decizie care contravine crezului lor.

[slideshow_deploy id=’17636′]