Surse. Scaunul de director al lui Costel Avram ar fi râvnit de Adrian Zvâncă

 

Fotoliul de director al ApaServ Valea Jiului SA, ocupat acum de liberalul Costel Avram, este serios zgâlţâit în ultima perioadă şi mulţi sunt cei despre care s-a spus şi se spune că duc negocieri aprige pentru ocuparea acestei funcţii. Ultimul intrat pe listă este fostul coleg de partid al lui Avram, consilierul judeţean Adran Zvâncă, bun prieten de altfel cu actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, lucru recunoscut public de cei doi.

pizap.com14552922714011

 

Sursele noastre spun că în ultima perioadă s-au purtat negocieri serioase pentru ca Zvâncă să fie numit director al furnizorului de apă din Valea Jiului. Şi nu ar veni singur, ci la „pachet” cu ex-preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara, Alexandru Blaj, care ar urmări un post de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii aflate sub coordonarea CJ Hunedoara.

Adrian David neagă însă că s-ar pune problema înlocuirii lui Costel Avram, care are mandat până în data de 31 decembrie 2017. „Director al ApaServ Valea Jiului SA este Costel Avram, care are mandat până în 2017. Dezavuez orice discuţie pe tema aceasta”, a precizat preşedintele CJ Hunedoara, care spune că nu este genul de om care să adere la astfel de chestiuni cu substrat politic. De asemenea, David susţine că singurele argumente care contează la menţinerea sau nu a unui om  într-un post de conducere la o societate din subordinea CJ Hunedoara se bazează strict pe criterii profesionale, manageriale. „Niciodată nu am avut astfel de discuţii cu Adrian Zvâncă sau Alexandru Blaj, dar este adevărat că am mai auzit această informaţie referitoare la Adrian Zvâncă, cu care recunosc că sunt prieten”, a mai spus Adrian David.

Şi Adrian Zvâncă neagă informaţia şi spune că nu e nici fezabilă pentru că, din câte ştie el, doar un membru al CA ar putea prelua postul de director. „Este adevărat că eu am sub supraveghere ApaServ din punct de vedere administrativ şi nu sunt mulţumit de modul în care Costel Avram conduce această societate. Dar este un lucru pe care eu l-am spus public chiar şi în luările mele de poziţie din Consiliul Judeţean sau când am avut intervenţii în media. Nu a existat, însă, nicio discuţie în sensul acesta (n.r. privind numirea în funcţia de director al ApaServ) şi nici nu cred că este posibil”, a declarat Adrian Zvâncă.

Adrian Zvâncă a fost ales consilier judeţean în 2012 pe lista USL, din partea PNL. În toamna anului 2014, a  demisionat din PNL şi a rămas în CJ Hunedoara ca şi independent şi timp de mai multe luni a lipsit de la şedinţele de consiliu. Presa scria în primăvara anului trecut că acesta a plecat pentru o perioadă în străinătate „pentru a câştiga un ban în plus”, asta după ce afacerile din ţară au cam eşuat. Zvâncă a recunoscut că a fost plecat peste hotare, dar susţinea că în interes de afaceri.

[slideshow_deploy id=’19869′]