A fost finalizată analiza sectorului energetic la actualul stadiu

 

Echipa de proiect a noii Strategii Energetice a României a finalizat documentul „Analiza stadiului actual”, respectiv „Angajamentele internaționale ale României în sectorul energetic”, informează Ministerul Energiei.

01_21_energie_lead

Documentul finalizat urmează să fie discutat de către Consiliul Consultativ și Consiliul Director, după care va fi publicat pe site-ul Ministerului Energiei.

Oficialii din Energie spun că documentul conține date și informații despre sistemul energetic național în contextul internațional, european și regional actual, fiind o actualizare a materialului publicat de fostul Departament pentru Energie în anul 2014.

„Analiza stadiului actual” împreună cu „Angajamentele internaționale ale României în sectorul energetic” aduc, pe lângă date și informații, o perspectivă critică și o diagnoză a situației actuale, menite a servi drept fundament pentru etapele următoare ale procesului de elaborare: analiza calitativă, respectiv cantitativă a sistemului energetic național.

Acest pas reprezintă prima etapă a procesului de elaborare a noii Strategii Energetice a României.

Actualizarea documentului este rezultatul activității noii echipei de proiect, beneficiind de consilierea specialiștilor din Consiliile Director și Consultativ ale Strategiei. Demersul de actualizare a început în luna decembrie a anului 2015.

Elaborarea noii Strategii Energetice a României va continua în perioada următoare cu etapa de analiză calitativă, ce se va desfășura prin organizarea unor sesiuni de lucru specializate, în intervalul 29 februarie-15 aprilie 2016.

Calendarul sesiunilor de lucru va fi anunțat pe data de 22 februarie.

[slideshow_deploy id=’20328′]