Virusul gripal a omorât un bolnav din judeţul Hunedoara

 

Virusul gripal face victime şi în judeţul Hunedoara, relevă datele Institutului Naţional de Sănătate Publică.

A doctor vaccinates a patient in a municipal vaccination centre in Nice, southeastern France, September 9,2009. Four vaccination centres will be opened by Nice's municipality in case of contagion of H1N1 influenza virus contagion. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE HEALTH)

A doctor vaccinates a patient in a municipal vaccination centre in Nice, southeastern France, September 9,2009. Four vaccination centres will be opened by Nice’s municipality in case of contagion of H1N1 influenza virus contagion. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE HEALTH)

Numai în perioada 8 – 14 februarie din cauza virusului gripal au murit 12 persoane, numărul total al deceselor ajungând la 21. „Au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, dintre care 10 cu A(H1)pdm09 și 2 cu AH3. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 21, dintre care 19 cu A(H1)pdm09 și 2 cu AH3. Distribuția deceselor pe grupe de vârstă: 1 la 0 — 1 an, 13 la 15 — 49 ani, 6 la 50 — 64 ani și 1 la 65 ani. Distribuția deceselor pe sexe: 15 masculin și 6 feminin”, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), citat de Agerpres

De precizat că 19 dintre persoanele decedate aveau condiții medicale pre-existente şi au survenit complicaţii.  Datele INSP relevă faptul că 5 cazuri au fost înregistrate în Argeș, 10 la București, 2  la Cluj, şi câte unul la  Hunedoara, Sibiu, Teleorman, Vâlcea.

În săptămâna 8 — 14 februarie, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale (municipiul București) și cu cazuri sporadice în unele județe, morbiditatea prin infecții respiratorii acute având valori comparative cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și încadrându-se în intervalul așteptat, precizează sursa citată.

[slideshow_deploy id=’17636′]