13.560 de preşcolari vor beneficia de tichete sociale

 

13.560 de preşcolari din familii cu problemele sociale. La nivelul judeţului Hunedoara numărul preşcolarilor care vor beneficia de tichete sociale în cadrul programului “fiecare copil la grădiniţă” este de 13.560. Numărul este mic comparativ cu judeţul Sibiu unde numărul preşcolarilor beneficiari este de 63.840. Guvernul a  alocat 678 de mii de lei pentru elevii din învăţământul preşcolar din judeţ.

baia-mare-sprijin-pentru-persoanele-varstnice-si-cele-cu-dizabilitati-aceste-categorii-sociale-vor-primi-si-in-anul-2015-tichete-sociale-din-partea-administratiei-publice-locale

 

Executivul a alocat repartizarea pe judeţe şi municipiul Bucureşti a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea drepturilor stabilite de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, pe anul 2016. Judeţului Hunedoara i-a revenit suma de 678 de de mii de lei, o sumă mică în comparaţie cu alte judeţe. Asta însemană că la nivelul judeţului Hunedoara sunt mai puţini preşcolari care provin din familii cu probleme sociale, compartiv cu alte judeţe. Sibiul ocupă prima poziţie în clasamentul alocării sumelor pentru acordarea de tichete sociale, cu suma de 3.192.000 de lei. Banii au fost distribuiţi pentru finanţarea acordării în anul 2016 a stimulentului educaţional, sub formă de tichete sociale pentru grădiniţă.

[slideshow_deploy id=’24093′]