A început simularea evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra examenelor. E drept, este doar o simulare a viitoarelor evaluări naţionale, dar care crează o imagine a ceea ce se va întâmpla în vară.

 evaluare_nationala_2014_27121800

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2015-2016 să se desfăşoare în zilele de 22, 23 şi 24 februarie.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcooalr Judeţean Hunedoara au precizat că simulările au un dublu obiectiv, respectiv familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale şi a unui examen de bacalaureat naţional, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2015 – 2016, sunt: Limba şi literatura română (22 februarie), Matematică (23 februarie) şi Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (24 februarie). Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 4 martie.

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »