UPDATE ! Peste 100 de mineri de la Lonea s-au blocat în subteran

54f46d52682ccfa3a129bc2b Peste 100 de mineri de la Lonea s-au blocat în subteran. Oamenii cer sa vina ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Minerii sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara.

UPDATE ! Ortacii au decis să se blocheze in subteran incepand cu ora 6. Minerii au ramas pe o galerie care ii ducea spre frontul de lucru , spunand ca nu vor iesi de acolo pana cand Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu nu va veni in Valea Jiului sa discute cu ei.

Oamenii solicita prezenta in Valea Jiului a ministrului Energiei, Victor Grigorescu. Pana nu vine ministrul in Valea Jiului, sa ne spuna soarta CEH, minerii spun ca nu vor iesi din subteran, a declarat presedintele Sindicatului ‘Muntele’ de la Mina Lonea,Vasile Paduraru.

Potrivit acestuia, activitatea la Mina Lonea a fost oprita si de angajatii care lucreaza la suprafata. Paduraru a explicat ca starea de spirit a oamenilor este una „foarte incinsa” din cauza ca acestia se tem de falimentul CEH si de perspectiva ca si-ar putea pierde locurile de munca.

„Starea de spirit a oamenilor este foarte incinsa la nivel de subteran si suprafata, dar si in Valea Jiului este la fel. Oamenii se tem de insolventa CEH si de pericolul falimentului. Vedem falimentul la poarta minei”, a aratat liderul de sindicat.

Acesta a mai spus ca va intra in subteran pentru a se alatura ortacilor sai, urmand sa revina la suprafata doar pentru a discuta cu minerii care vor veni la schimburile urmatoare.

„De marti, nu voi mai iesi din subteran, pana nu vine ministrul in Valea Jiului, a conchis Paduraru.

“Minerii nu prea mai au cu ce lucra, nu există echipamente de protecţie individuală, minimul necesar pentru desfăşurarea activităţii se găseşte foarte greu. În termocentrale există riscul opririi activităţii pentru că Mediul a decis dictarea activităţii la Mintia şi Paroşeni. Activitatea Complexului atârnă de decizii guvernamentale”, a declarat Petre Nica, la ieşirea din subteranul minei Lonea.

Liderii minerilor nu exclud ca protestele să ia amploare în Valea Jiului, acestea să se extindă la nivelul tuturor unităţilor miniere.

La scurt timp dupa decizia minerilor de a ramane in subteran , liderul lor, Vasile Paduraru, s-a simtit rau, acesta fiind transportat de urgenta cu o ambulanta, la Spitalul de Urgenta Petrosani, pentru a primi ingrijirile medicale necesare.

 

CEH numara circa 6.300 de salariati care lucreaza la minele de carbune Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan, precum si la termocentralele Mintia si Paroseni. Compania se afla in procedura de insolventa.

[slideshow_deploy id=’20328′]