Cod galben de inundaţii în Transilvania

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod Galben de inundații, valabilă până sâmbătă dimineață, în șapte bazine hidrografice de pe raza a cinci județe din Transilvania, inclusiv în Hunedoara.

e7864f196ec85077f8d89e4e098a1ba1_XL

Astfel, până în data de 27 februarie, ora 10,00, pe râurile din bazinele hidrografice Tur (județul Satu Mare), Crasna, Ier superior și afluenții săi, Barcău (județele Sălaj, Satu Mare și Bihor), afluenții mici de pe cursul mijlociu și inferior al Crișului Repede, Crișului Negru, Crișului Alb (județele Bihor, Hunedoara și Arad) se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare vineri, 26 februarie, în intervalul orar 6,00 — 18,00, pe unele râuri din județele Satu Mare, Sălaj și Bihor, conform INHGA.

Atenționarea hidrologică a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională „Apele Române”, Ministerul Administrațieiși Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Crișuri.

[slideshow_deploy id=’13837′]« (Știre anterioară)