200.000 de lei pentru catedrala Sfântul Prooroc Ilie

Consilierii locali de la Petroşani au alocat suma de 200 de mii de lei pentru continuarea lucrărilor de la Catedrala Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.

IMAG0870

“Prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Petroşani, preotul paroh Bulf Gabriel Ion de la Parohia Sfântul Prooroc Ilie Testiveanul din municipiul Petroşani solicită acordarea unui sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de investiţii la Catedrala Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, respectiv suprastructura de la cota 9 la cota +6,10. Potrivit art. 3, alin. 3 din ordonanţa Guvernului României nr. 62 din 30 august 2001, privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unuităţile de cult aparţinând cutelor religioase recunoscute din România (…) de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru înreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând cultelor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Anul trecut municipalitatea de la Petroşani a mai alocat 75 de mii de lei pentru continuarea lucrărilor la catedrală. Catedrala „Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul” se va ridica in centrul municipiului Petrosani, langa Parcul „Carol Schreter”. Crucea de pe cupola principala a catedralei va fi inaltata pana la 39,85 m de la nivelul solului. Celelalte doua cruci vor fi la inaltimea de 26,25 m de la sol. Soclul catedralei va fi placat cu piatra naturala, ancadramentele vor fi din piatra naturala si caramida aparenta, tamplaria din lemn stratificat si geam termopan cu vitralii, balustrada va fi din inox, iar invelitoarea din tabla de cupru. Crucea de pe cupola va avea 4,9 m.

[slideshow_deploy id=’27126′]