Începe rambleierea/ Puţul Centru şi Puţul cu Schip de la Petrila vor fi puse în siguranţă

Pentru ca gazele de mină să nu ajungă la suprafaţă, Ministerul Culuturii a dat voie Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului să umple puţurile de pe platforma Minei Petrila. Operaţiunile de rambleiere încep săptămâna viitoare.

Reprezentanţii SNIMVJ au cerut chiar şi ajutorul celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a vedea cum pot rezolva problema, asta după ce lucrările de ecologizare au trebuit sistate după clasificarea mai multor clădiri de pe fosta platformă minieră de la Petrila drept monumente istorice. „Colegii mei au fost acolo, pentru că ne-au cerut şi nouă sprijinul cei de la Societatea Naţională de închideri Mine. Între timp, am înţeles că s-a primit aprobare de la Ministerul Culturii să se rambleieze puţurile, deci problema ar fi rezolvată”, a declarat Ileana Bodea, şef Serviciu SSM în cadrul ITM Hunedoara. De fapt, este vorba despre avizul necesar pentru a pune în siguranță Puțul Centru și Puțul cu Schip. Directorul SNIMVJ, Aurel Anghel, a confirmat că lucrările de rambleiere vor demara săptămâna viitoare. Acordul celor de la Cultură a fost dat după ce oficialii SNIMVJ au expus motivele legate de securitatea acestor lucrări miniere, și anume legăturile între suprafață și subteran.

La mina Petrila, activitatea de ecologizare a suprafeței este sistată încă de la începutul lunii decembrie, după ce conducerii SNÎMVJ i-a fost atrasă atenția că nu respectă legea monumentelor istorice. La finele lunii, a fost emis și ordinul de ministru în baza căruia mai multe clădiri ce aparțin unității miniere de la Petrila.

 

[slideshow_deploy id=’27126′]

foto;realitateapetrileana.ro