PRIMAVARA-SEZONUL INCENDIILOR DE VEGETATIE USCATA

Primavara este caracterizata de numarul mare de incendii datorate igienizarii terenurilor de vegetatie uscata. De cele mai multe ori, igienizarea se face fara ca oamenii sa-si ia masuri de precautie, fapt care poate duce la pagube insemnate si chiar pierderi de vietiomenesti.

incendiu-vegetatie

In aceasta perioada a anului, numarul interventiilor la astfel de cazuri este alarmant, fapt pentru care comandantul Detasamentului de Pompieri din Petrosani vine cu sfaturi, pentru ca oamneii sa evite astfel de evenimente neplacute.

„In primul rand nu ar trebui sa igienizeze terenurile prin ardere, dar daca o fac, desi este un procedeu ilegal, trebuie sa-si ia masuri de protectie si precautie. Asta inseamna ca igienizarea nu trebuie facuta in zona gospadariilor pentru ca pot scapa de sub control si le pot afecta. Ele trebuie in permanenta supravegheata si trebuie sa fie pregatiti pentru a stinge focul in cazul in care ia amploare.” a declarat comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani, Adrian Avram

Desi nu se poate face o medie a incendiilor de vegetatie uscata, cert este ca in anotimpurile secetoase media incendiilor creste considerabil.

„Sunt ani in care populatia a inteles sau in care anotimpul a fost ploios si ne-a ajutat ca unele operatiuni sa nu fie facute. Daca anotimpul este secetos, atunci media creste simtitor. Media acestora intr-o luna uneori poate depasi media interventiilor pe un an.” a mai spus sursa citata

Conform legii, amenzile pentru cei care provoacă incendii de acest gen sunt intre 3.000 si 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 25.000 la 50.000 de lei pentru persoane juridice.

[slideshow_deploy id=’22083′]