Ample percheziţii într-un dosar de proxenetism şi spălare de bani

Poliţiştii hunedoreni au acordat sprijin procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Alba Iulia într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani.

politistii-efectueaza-20-de-perchezitii-in-alba-la-persoane-banuite-de-evaziune-fiscala-18528926

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2001 membrii grupului infracțional au racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică și morală, pe care le-au obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Luxemburgului. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

Potrivit DIICOT, în acest dosar s-a reținut că, în ultimii ani, liderul grupului a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat ca sumele de bani obținute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la suma de 2.395.988 de lei și 183.758 de euro.

În cauză au fost efectuate un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza județelor Albă și Cluj și simultan 5 percheziții domiciliare în Germania, zona Augsburg.

La sediul D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Alba au fost conduse în vederea audierii un număr de 25 de suspecți precum și 25 de martori.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din structurile de combatere a criminalității organizate din Hunedoara, Sibiu și Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

[slideshow_deploy id=’24093′]