POMPIERII DIN PETRILA SOLICITATI LA PESTE 150 DE INTERVENTII IN PRIMELE 2 LUNI ALE ANULUI

Primele doua luni ale acestui an au fost incarcate pentru Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Petrila. Astfel ca atat pompierii, cat si paramedicii au fost solicitati la 15 interventii pentru stingerea incendiilor si peste 150 de interventii cu caracter de urgenta (SMURD).

ddd5aeea19c0ee4f340cd30453997626

Desi au fost solicitati la peste 150 de interventii, din fericire nu au fost situatii deosebit de grave.

„In primele doua luni, SVSU Petrila a fost solicitat la 15 cazuri pe linii de stingere a incendiilor si 153 de interventii cu caracter de urgenta cu autospeciala SMURD. Ca si grad de dificultate al interventiilor nu am intampinat probleme, din fericire nu au fost situatii deosebite.” a declarat seful SVSU Petrila, Neculai Alexandrescu.

Interventiile cu autospeciala SMURD pe care Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Petrila o detine in acest moment, sunt oarecum ingreunate de faptul ca masina este veche.

„Autospeciala pe care noi o avem in dotare este second-hand. S-au facut demersuri si in 2014 si in 2015 la Ministerul de Interne si la Ministerul Sanatatii, prin care s-a solicitat atribuirea catre Primaria orasului Petrila a unei ambulante SMUD noi, dar pana acum nu am primit niciun raspuns pozitiv. Ambulanta este operativa, dar din punct de vedere tehnic si al tehnicii medicale este invechita.” a mai spus sursa citata.

Desi nu au primit un raspuns pozitiv, memoriile vor fi retrimise la cele doua ministere pentru a primi o ambulanta SMURD noua.

[slideshow_deploy id=’22083′]