Elicopterele vor survola zonele cu pericol de inundaţii

Inspectoratul General de Aviație are pregătite elicoptere pentru monitorizarea debitelor cursurilor de ape aflate sub atenționări și pentru salvarea oamenilor, dacă situația din teren o impune, a anunţat ministrul de Interne, Petre Tobă.

 1-Transfer-cu-elicopterul

Ministrul Petre Tobă a cerut prefecților și reprezentanților structurilor teritoriale cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență, din județele vizate, printer care şi Hunedoara, să monitorizeze permanent cotele apelor din zona de competență și să ia măsurile specifice în cazul în care se înregistrează creșteri ale debitelor de natură să pună în pericol siguranța populației.

De asemenea, ministrul afacerilor interne a cerut ca la nivel teritorial să fie făcute evaluări pornind de la experiența anilor anteriori și să se acorde o atenție deosebită zonelor în care au fost probleme, iar dacă se impune să se ceară sprijin uman și logistic din județele limitrofe.

În județele în care se pot înregistra situații deosebite, vor fi activate Grupele operative sau Comitetele pentru Situații de Urgență. Oficialul M.A.I. a subliniat necesitatea colaborării eficiente atât între structurile teritoriale de profil, cât și cu Centrul Operațional de Comandă al Ministerului Afacerilor Interne, cerând prefecților și șefilor structurilor M.A.I. să raporteze de îndată orice problemă.

[slideshow_deploy id=’20328′](Următoarea știre) »