CECILIA BIRAU: „ESTE NEVOIE DE INCUBATOARE, PENTRU CĂ NICIODATA NU POTI SA STII CE PROBLEME APAR”

Ministerul Sanatatii a alocat in acest an 33 de milioane de lei, in vederea achizitionarii unor incubatoare pentru spitalele din toata tara. Cele 123 de unitati spitalicesti de la nivel national au nevoie de 597 de incubatoare, obiectiv care va fi indeplinit in cursul acestui an.

„Este nevoie de incubatoare, desi sunt maternitati care s-au dotat singure, sau care au mai primit de la Ministerul Sanatatii sau de la Salvati Copiii. Nevoia exista, pentru ca niciodata nu poti sa stii ce probleme apar. Nu poti sa stii daca sarcina poate fi dusa la termen sau poate sa apara o problema accidentala care duce la nasteri premature. Deasemenea,aparitia unui icter al nou nascutului cu o intensitate mult mai mare necesita ca bebelusul sa fie tinut in incubator.” a declarat purtatorul de cuvant DSP Hunedoara, Cecilia Birau

Pentru cele aproximativ 600 de incubatoare care vor acoperi necesarul national, Ministerul Sanatatii a alocat un buget de 33 de milioane de lei, insa spitalele publice din reteaua autoritatilor locale au obligatia de a contribui cu 10% din valoarea totala a achizitiei.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]