JUDETUL HUNEDOARA RAMANE FARA MEDICI SPECIALIZATI IN EXPERTIZA MEDICALA

Directorul Casei de Pensii Hunedoara, Ilie Toma va fi prezent la sfarsitul saptamanii viitoare la Minsiterul Muncii, pentru a gasi solutii impreuna cu ceilalti directori din tara, in vederea atragerii medicilor specializati in expertiza medicala.

ilie

Toti directorii executivi din tara vor fi prezenti la Institutul National de Expertiza Medicala pentru a discuta pe baza crizei medicilor specializati in expertiza medicala. Dezbaterile vor avea loc in compania presedintelui si a secretarului Casei de Pensii, dar si a unui reprezentant al Ministerului Muncii, pentru stabili ce trebuie sa faca sa atraga cadrele medicale spre acest domeniu.

„Am ramas fara medici pe cabinetele de expertiza medicala. Nu mai vor medicii sa se axeze pe aceasta specialitate. In Hunedoara este un singur medic titular pe specialitatea de expertiza medicala care este in Valea Jiului si mai are trei ani pana la pensie. Mai este un medic, care a iesit la pensie si nu il putem tine mai mult de trei ani si activeaza deja de doi an, deci este un contract pe termen determinat. Am mai avut o doctorita, care a primit condamnare cu suspendare si drept urmare i-a fost desfacut contractul de munca.”

Criteriul de apreciere al numarului necesar de medici este 1 la 4.000 de dosare de pensii. Judetul Hunedoara are 19.000, ceea ce inseamna ca este nevoie de 4,8 medici, pe cand judetul are doar doi, dintre care unul nu va mai activa de anul viitor.

 

 

[slideshow_deploy id=’20328′]