DSP HUNEDOARA A TRANSMIS PRIMARIILOR SA SPOREASCA ATENTIA LA PLANUL DE DEZINSECTIE

Directia de Sanatate Publica Hunedoara a transmis administratiilor publice locale din judet faptul ca trebuie sa fie foarte atenti la planul de dezinsectie in care intra si actiunilor impotriva tantarilor. Totodata, trebuie sa asigure acele actiuni corespunzatoare, astfel incat sa nu apara conditii de dezvoltare a tantarul tiguru, raspunzator de infectarea cu virusul zika.

dezinsectie

Directia de Sanatate Publica Hunedoara a transmis primariilor din judet sa sporeasca atentia asupra planului de dezinsectie, pentru eliminarea oricarui pericol de infectare a populatiei. In acelasi timp, reprezentantii DSP vor organiza actiuni de informare a oamenilor cu privire la acest virus.

„Tantarul Tigru cum este denumit in termenul popular, nu este caracteristic pentru Europa, insa datorita circulatiei persoanelor si a marfurilor orice insecta poate ajunge de pe un continent pe altul. Vom face actiuni de informare si de atentionare a populatie a tot ce inseamna boala produsa de acest virus, care este o boala virala.” a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica, Cecilia Birau.

Simpla intepatura a tantarului tigru poate duce la afectiuni extrem de grave.

„Aceasta se transmite prin simpla intepatura a insectei, iar daca boala se manifesta la femei gravide virusul poate provoca o dezvoltare necorespunzatoare a fatului cu aparitia microcefaliei, iar la persoanele tinere poate sa apara un sindrom care duce la aparitia paraliziei la nivelul membrelor.” a mai spus sursa citata anterior.

Administratiile locale trebuie sa faca astfel de actiuni de dezinsectie o data la trei luni, motiv pentru care este un moment prielnic inceperii actiunii de eliminare a posibilitatii raspindirii virusului zika.

[slideshow_deploy id=’27028′]