Transparenţă la asociaţiile de proprietari

Toate asociaţiile de proprietari sunt obligate să afişeze modalitatea de calcul care stă la baza sumelor lunare pe care le au de achitat proprietarii. Legea a intrat déjà în vigoare, iar petroşănenii care sunt în cadrul Asociaţiei de Proprietari din cartierul Carpaţi sunt cei mai mulţumiţi de această reglementare.

12-milioane-intretinere-13

“Foarte bine că au gândit o astfel de lege pentru că mereu am avut probleme. Nu ştiu ce calcule făceau cei de la asociaţie, dar veşnic aveam restanţă la apă sau căldură, deşi aveam toate chitanţele”, spune un petroşăneană de pe strada Carpaţi.

Asociaţiile de proprietari vor trebui să afişeze lunar modalitatea de calcul ce stă la baza sumelor de plată lunare aferente proprietarilor de apartamente. Preşedintelui asociaţiei îi va reveni această sarcină suplimentară. În cazul în care această obligaţie nu va fi îndeplinită de asociaţii, amenzile aplicabile vor putea ajunge până la 3.000 de lei.

 „Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari”, se arată în lege.

La Petroşani nu o dată au existat probleme în cadrul asociaţiilor de proprietari. Deşi cei care făceau parte din aceste structure aveau facturile achitate la zi, au rămas fără apă potabilă din cauză că reprezentanţii asociaţiei nu au făcut plăţile către operatorul de apă.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »