Comisia permanentă pentru relaţia cu UNESCO nu susţine proiectul provind cetăţile dacice

 

Proiectul de lege care prevede înfiinţarea unei noi agenţii centrale cu rol de administrare a cetăților dacice, președintele acesteia având rang de secretar de stat, nu este susţinut de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Proiectul a fost discutat în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO şi nu a primit aviz de trecere, după cum a anunţat deputatul PSD Natalia Intotero. „Alături de colegul meu, dl. deputat Nistor Laurenţiu, singurii parlamentari hunedoreni prezenţi, am participat la şedinţa Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO unde s-a dezbătut PLX 145/2016, Propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri pentru protejarea, conservarea şi punerea în valoare a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei prin care se doreşte înfiinţarea Administraţiei Cetăţilor Dacice, instituţie subordonată Ministerului Culturii. Am prezentat argumente prin care am spus că cetăţile dacice care se află în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara din decembrie 2012 au fost mai bine puse în valoare şi că o eventuală trecere a acestora în administrarea unei posibile Administraţii centrale ar fi un regres pentru zona şi implicit pentru punerea în valoare a cetăţilor dacice. Am rugat parlamentarii, membri ai comisiei mai sus numite, să nu fie de acor cu acest demers legislativ. În consecinţă PLX 145/2016 nu a primit aviz de trecere”,a  precizat Natalia Intotero.

Iniţiativa, semnată şi susţinută iniţial de Minorităţi şi PSD a strârnit un imens scandal între PNL şi PSD, iar apoi între Minorităţi şi PSD. Social – democraţii au anunţat că îşi retrag susţinerea proiectului, care spuneau ei, a fost iniţiat de Grupul Minorităţilor din Camera Deputaţilor, în timp ce aceştia din urmă au precizat că, de fapt, proiectul este al PSD, susţinut de ei. În ecuaţie a intrat şi deputatul PNL Bogdan Ţîmpău, care a prins momentul să îi acuze pe colegii de partid ai lui Liviu Dragnea că au posibile interese directe şi că foloseşte „un dublu limbaj”.

 

 

[slideshow_deploy id=’24093′]

 



« (Știre anterioară)