Dalele de pe centrul civic ar putea fi lipite cu un gel special

 

Primăria Petroşani se gândeşte să implementeze o soluţie tehnică, aşa încât dalele din granit de pe centrul civic să nu se mai desprindă după tercerea iernii.

petrosani-seara

Deocamdată se analizează posibilitatea aplicării acestei, spune edilul din Petroşani, care a precizat că şi în acest an zona de promenadă are nevoie de reparaţii. „De la îngheţ – dezgheţ se întâmplă acest lucru. Chiar dacă nu a nins foarte mult, apa s-a infiltrat între pavele şi a dus la dizlocarea acestora. Există o soluţie tehnică pe care o analizăm să vedem dacă o aplicăm, respectiv aplicarea unui fel de gel pe rosturi, care să le izoleze”,a  precizat Tiberiu Iacob – Ridzi. Reparaţiile la centrul civic vor începe imediat cum vremea se va mai încălzi, pentru a permite efectuarea acestor lucrări. Edilul din Petroşani spune că de data aceasta nu sunt decât vreo 100 de dale desprinse, care trebuie fixate din nou.

Lucrările la noul centru civic au fost inaugurate la finele lunii noiembrie 2012.  Proiectul a avut o valoare de aproximativ 7 milioane de euro, contribuţia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei.  Conform planului detaliat de lucrări, în cadrul proiectului a fost reabilitată zona pietonală cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Parcul „Comunitatea Europeană”, de lângă Teatrul de Stat „Ion D. Sîrbu” din Petroşani cu pavaj din piatră, întrerupt de zone verzi. De asemenea, au fost reabilitate sau construit noi spaţii de odihnă, iar alte două parcuri au fost şi ele finalizate. În plus, lucrări de reamenajare s-au desfăşurat şi în zona de agrement de la Brădet, unde s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării.

[slideshow_deploy id=’17636′]