Începe judecata la ÎCCJ în cazul conflictului de interese al deputatului Cristian Resmeriţă

Dosarul privind conflictul de interese stabilit de Agenţia Naţională de Integritate în cazul deputatului PSD Cristian Resmeriţă se află, în sfîrşit, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
2015_01_12_ras_rsz_crp
ÎCCJ a stabilit primul termen de judecată pentru data de 30 martie, după ce cauza a parcurs procedura de filtru.
De precizat că Resmeriţă jr, care este şi preeşdintele PSD Lupeni, este acuzat de ANI de conflict de interese. Cristian Resmeriţă a vrut să scape în instanţă de acest statut stabilit de Agenţia Naţională de Integritate, însă magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia, care au analizat dosarul i-au respins, acţiunea ca nefondată. Sentinţa a fost atacată şi aşa a ajuns cauza pe masa magistraţilor de la instanţa supremă
Reamintim că, data de 12 ianuarie 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul deputatului PSD din Valea Jiului şi a comunicat că acesta „a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”.
[slideshow_deploy id=’30675′]