CEH nu mai e executat silit

 

Complexul Energetic Hunedoara a scăpat momentan de executarea silită. De asemenea, s-a ridicat sechestrul asigurător de pe conturile companiei

Una dintre băncile comerciale cu care lucrau reprezentanţii CEH a fost notificată cu prioritate, aşa încât, conform legii, să poată fi înfiinţat un colector de insolvenţă, în care s-au vărsat şi sumele existente la alte unităţi bancare. În data de 7 ianuarie, când judecătorul sindic a admis cererea de insolvenţă formulată de oficialii CEH, compania avea toate conturile blocate, aşa încât administratorul judiciar a fost nevoit să ia măsurile legale impuse în astfel de situaţii. „Am solicitat CEC BANK SA, în temeiul art. 75 din Legea 85/2014 să ridice orice măsură instituită asupra conturilor debitoarei şi în temeiul art. 39 din aceaşi lege să transforme contul „XXX) în cont colector de insolvenţă. Ulterior deschiderii contului colector, am procedat la notificarea şi a celorlalte instituţii bancare unde debitoarea avea conturi deschise, cu privire la deschiderea procedurii de insolvenţă, ridicarea măsurilor instituite asupra acestor conturi şi, totodată, am învederat că în situaţia în care în aceste conturi se găsesc eventuale sume, acestea vor fi vărsate în contul IBAN RO53 CECE HD01 30RO N057 4338 – deschis la CEC BANK SA”, se arată în raportul amănunţit privind cauzele insolvenţei CEH întocmit de administratorul judiciar, GMC SPRL Craiova.

 CEH-Hunedoara

Executările silite au fost suspendate

De asemenea, după parcurgerea etapelor legale, s-au făcut şi celelalte menţiuni absolut obligatorii în acest caz, care au vizat şi bunurile CEH ce ar fi putut face obiectul unor executări silite. Practic, prin deschiderea procedurii de insolvenţă, orice executare silită a  fost suspendată. „Imediat ce debitoarea ne-a pus la dispoziţie o parte din documentele solicitate, am efectuat notificările prevăzute de lege.  Prin adresa nr. 224.446/15.01.2016, am notificat ORC de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cu privire la deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara şi cu privire la desemnarea subscrisei în calitate de administrator judiciar. Pe baza acestei notificări urmează că această instituţie să facă menţiunile de rigoare în registrul comerţului. Prin adresa nr. 224.445/15.01.2016, am notificat OCPI Hunedoara, cu privire la deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara şi cu privire la desemnarea subscrisei în calitate de administrator judiciar. Am mai solicitat să ni se comunice bunurile cu care debitoarea figurează în evidenţele acestei instituţii şi eventuale înstrăinări de bunuri în ultimii 3 ani.Totodată, am învederat, că de la dată deschiderii procedurii, încetează orice măsură de executare silită împotriva debitoarei, aşa cum statuează art. 75 din Legea 85/2014.

Prin adresa nr. 87/01.02.2016, OCPI Hunedoara, ne-a învederat că pentru a obţine documentele solicitate, în temeiul art 9 alin 2 din Legea nr 7/1996 şi Ordinul 39/2009, trebuie achităm un tarif. Urmare achitării tarifului solicitat, OCPI Hunedoara, ne-a eliberat documentele solicitate. Prin adresa nr. 224.444/15.01.2016, am notificat Direcţia Judeţeană Hunedoara a Arhivelor Naţionale, conform prevederilor art. 18 alin 5 din Legea Arhivelor Naţionale nr 16/1996 , aşa cum a fost modificată, cu privire la deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara şi cu privire la desemnarea subscrisei în calitate de administrator judiciar”, au explicat cei de la GMC în raportul menţionat. Pe de altă parte, s-au formulat adrese oficiale şi către primăriile din Valea Jiului, dar şi din Deva şi Veţel, pentru a se comunica dacă societatea figurează în evidenţele acestor instituţii cu bunuri mobile şi imobile sau a figurat în ultimii 3 ani pentru a putea fi inventariate.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)