Ziua Mondială a Apei marcată de Apa Prod Deva

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an la 22 martie. Anul acesta, Apa Prod SA Deva și-a propus să organizeze diferite acțiuni pentru elevi, pe parcursul întregii săptămâni, prin care copiii să fie informați despre importanța apei și necesitățile protejării acesteia.

cls I

Activitățile au debutat luni la CTTF ”Anghel Saligny” din Simeria. Aici, elevii clasei I au participat la o lecție deschisă despre apă. Copiilor li s-a explicat importanța apei și  cum trebuie aceasta protejată. De asemenea, au primit  cănuțe de plastic pe care le-au colorat, au desenat și au ascultat povești.

grupa 0 (1)

Marți a venit rândul micuților din grupa pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” din Deva să învețe despre apă. Pe lângă discuțiile deschise pe tema zilei, copiii au colorat, au cântat și au ascultat povești.

rezervoare (1)

Tot marți, elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” au fost invitați să viziteze rezervoarele de apă ale Devei, situate pe Dealul Paiului. Aici, copiilor le-au fost prezentate cele două rezervoare a câte 10.000mc fiecare cu camera vanelor aferentă, rezervoarele de 1.000 mc, instalația de clorinare a apei și echipamentele de monitorizare a apei din rezervoare.

rezervoare

Joi, elevi ai Colegiului Tehnic ”Matei Corvin” din Hunedoara sunt invitați la un tur al Stației de Tratare a Apei Sânpetru, iar vineri elevii Colegiului Național ”I. C. Brătianu” din Hațeg vor vizita Stația de Tratare a Apei de la Sântămăria Orlea.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)