Petitie. Un ales local vrea să ştie câţi bani aduce domeniul schiabil din Parâng

Cât se cheltuieşte şi cât se câştigă de pe urma domeniului schiabil din staţiunea Parâng. Sunt doar două dintre întrebările la care un consilier local din Petroşani, Viorel Pascu, aşteaptă răspuns de la primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

pascu

Viorel Pascu i-a trimis o petiţie primarului Tiberiu Iacob – Ridzi prin care îi solicită să prezinte în cadrul Consiliului Local mai multe documente publice referitoare la domeniul schiabil din Masivul Parâng. Astfel, acesta a cerut rapoarte detaliate ale activităţii depuse de Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat, în cadrul Domeniului Schiabil Parâng, în perioada 2012 – 2014, aşa cum s-a realizat raportul în anul 2015. Vă solicit ca rapoartele să conţină şi: resursele umane implicate, resursele financiare ( de la Bugetul local, fonduri de la Guvernul României, alte fonduri ) şi veniturile obţinute în cadrul acestui Domeniu. De asemenea, Pascu a solicitat prezentarea raportului  Corpului de Control a Primului Ministru, privind verificarea modului de realizare a Programului ” Schi în România ” de către Autorităţile Administraţiei Publice Locale ale municipiului Petroşani, în cadrul Domeniului Schiabil Parâng, precum şi „strategia  pe termen scurt şi mediu privind funcţionarea Domeniului Schiabil Parâng, care să cuprindă activităţi, termene, resurse umane şi resurse financiare,  ce vor susţine activitatea Serviciului de Administrare a Domeniului Schiabil Parâng în perioada amintită”.

În Parâng se derulează – e drept, cu mare greutate – un îndrăzneţ proiect ce vizează realizarea unui uriaş complex turistic pentru sporturi de iarnă, ce ar fi transformat staţiunea într-una dintre cele mai moderne din Europa. Lipsa banilor, care trebuiau să vină de la Guvern, a făcut, însă ca lucrările să se desfăşoare extrem de lent. Până acum, în cadrul proiectului au fost amenajate pârtiile de schi, bazinul de apă pentru instalaţiile de zăpadă artificială, au fost achiziţionate instalaţiile propriu – zise, tunurile de zăpadă, ratrakurile, echipamentele pentru pârtii, dar a fost construit şi un nou telescaun, care pleacă de la Cabana Rusu. Domeniul schiabil din  Parâng ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi va avea 17 pârtii, iar pentru accesul facil ar urma să fie amenajată şi  o telegondolă.Licitaţia pentru realizarea lucrărilor cuprinse în proiect a fost câştigată de asocierea de firme Kranz Eurocenter Piteşti – Acomin Cluj şi Doppelmayer Austria.

 

 

[slideshow_deploy id=’20328′]