Primăriile din Valea Jiului, la masa credală a CEH

Aproape două milioane de lei au de recuperat primăriile din Valea Jiului de la Complexul Energetic Hunedoara.

CEH

Societatea energetică are de plătit taxele şi impozitele aferente clădirilor şi terenurilor pe care le deţine pe raza localităţilor din Valea Jiului. Astfel, CEH înregistrează datorii şi la acest capitol. Potrivit administratorului judiciar “societatea nu are resursele necesare pentru plata impozitelor si taxelor locale”.

Faţă de primăriile din Valea Jiului, Complexul Energetic Hunedoara avea de plătit la data de 31 decembrie 2015 suma de 1.791.649,52 de lei, societatea având pusă “executare conturi sucursale miniere şi Prestserv”.

Şi în partea de nord a judeţului Complexul Energetic Hunedoara deţine active care sunt purtătoare de taxe şi impozite locale.

“Prin adresa nr. 2660/02.02.2016, Primaria Municipiului Deva, ne-a comunicat ca debitoarea figureaza in evidentele Servicului Impozite si Taxe Locale Deva ca platitoare de impozit pentru 13 imobile. Au mai invederat ca in perioada 2013-2015, au fost radiate din evidentele acestei institutii 3 imobile”, mai arată administratorul judiciar.

[slideshow_deploy id=’27028′]