Judecătorii au decis în scandalul conductelor de pe strada Mărăşeşti

Gerom Real Estate  nu a avut dreptate când i-a acţionat în judecată pe reptezentanţii ApaServ şi pe cei ai societăţii Zona D în scandalul conductelor de pe strada Mărăşeşti.
 
 
Magistraţii au respins acţiunea formulată în instanţă de reprezentanţii legali ai societăţii Gerom Real Estate, aşa că ţevile de apă scoase de muncitorii care au lucrat pe strada Mărăşeşti nu se întorc înapoi în teren. „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei invocată de pârâta SC Apa Serv Valea Jiului SA. Respinge acţiunea civilă formulată de reclamanta SC Gerom Real Estate SRL împotriva pârâtelor SC Zona D SRL şi SC Apa Serv Valea Jiului SA pentru obligaţie de a face”, este decizia pronunţată de Judecătoria Petroşani în acest dosar.
 
Scandalul de pe strada Mărăşeşti a  început în urmă cu mai bine de doi ani, după ce muncitorii de la Zona D, care au câştigat licitaţia organizată de ApaServ, au ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului, aceştia au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele, spun cei de al ApaServ, erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau şi au furat şi o parte a ţevilor. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca proprietarii lor să şi le poată recupera. Totuşi, cei de la Gerom au reclamat faptul că le-au fost afectate interesele şi chiar alimentarea cu apă pentru viitorul centru comercial, solicitând reintroducerea conductelor în pământ, aşa cum au fost găsite. Disensiunile s-au mutat pe rolul Judecătoriei Petroşani, care a trebuit să asculte toate părţile şi apoi să stabilească de ce parte este adevărul.
Instanţa a dispus efectuarea unui raport de expertiză tehnică şi chiar efectuarea de noi săpături pentru a aflat câte conducte sunt în cele din urmă şi care este traseul lor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Petroşani în 7 octombrie 2013 şi abia acum s-a dat soluţia pe fond.
[slideshow_deploy id=’30675′]