Primăria Lupeni- arătată cu degetul pentru lipsa de transparență

 

Administrația publică din municipiul Lupeni figurează în topul primăriilor cu cele mai puține informații publice prevăzute de Legea nr. 544/2001. Analiza a fost efectuată pentru luna martie, iar în centralizatorul Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) se mai regăsesc alte 16 administrații locale. Pe de altă parte, numărul informațiilor de interes public, afișate pe paginile de internet ale Primăriilor de Municipiu s-a dublat în urma evaluărilor din ultimele două luni ale Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) comunicate public.

primaria-lupeni-prima-pagina-794x346

Dacă la începutul acestui an din cele 103 Primării de Municipiu și cele 6 ale sectoarelor Bucureștiului, peste 50% din indicatorii prevăzuți de legile transparenței nu se regăseau pe paginile de internet ale acestora, în urma activităților de standardizare propuse de MCPDC, numărul informațiilor de interes public crescând substanțial (cu peste 400 de documente afișate).

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic observă un progres în afișarea la nivel local a informațiilor publice. Bistrița, Cluj-Napoca, Curtea de Argeș, Hunedoara, Onești, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Târnăveni, Vaslui sunt primării de municipiu care și-au completat în totalitate informațiile care lipseau la monitorizarea de la începutul anului 2016.

Afișarea, din oficiu, a tuturor categoriilor de informații prevăzute de legea privind accesul la informațiile de interes public reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC).

[slideshow_deploy id=’30675′]



(Următoarea știre) »