Tribunalul Bucureşti a înregistrat dosarul de evaziune fiscală a lui Ionuţ Rudeanu

Dosarul în care Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga şi patronul Axis Corporate Security, este judecat pentru evaziune foscală a fost înregistrat pe rolul instanţei şi a  intrat pe camera preliminară.

image

Dosarul a fost făcut minge de ping – pong între Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Hunedoara, ambele instanţe declinându-şi competenţa şi a fost nevoie de intervenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a tranşat conflictul de competenţă şi a trimis dosarul pentru soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Ionuţ Rudeanu este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga a înregistrat în contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la nouă firme fantomă. „Inculpatul Rudeanu Ioan Andrei, în calitate de aociat şi administrator al SC ACS SRL, în perioada ianuarie 2010 – mai 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de bunuri/ prestări servicii (161 de acte materiale), provenind de la un număr de nouă societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, controlate în fapt de alte persoane rămase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 2.805.773 lei (echivalent a 646.139 euro)”, se arată în rechizitoriu.

[slideshow_deploy id=’13837′]