Pompierii hunedoreni intervin la inundațiile din județul Arad

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara a trimis în sprijinul colegilor din județul învecinat o stație de potabilizare a apei, după ce o rupere de nori a afectat grav regiunea Nadăș.

pompieri

O altă stație a ajuns de la ISU Timiș, iar pompierii militari au decolmatat 60 de fântâni afectate de viitură. Aproximativ 200 de gospodării au fost inundate în zona de nord-vest a județului Arad, iar pagubele cauzate de apele revărsate ale Văii Nadăș sunt importante.

În urma evaluărilor făcute de către membrii Comitetul Județean pentru Situații de Urgență împreună cu cei ai Primăriei comunei Tauț, s-a constatat că au fost afectate de ape 180 de gospodării, clădirile căminului cultural și a Dispensarului uman, trei poduri și trei podețe, a fost distrusă o punte pietonală ce traversa valea, au murit 43 de găini și 17 porci, au fost distruse 30 familii de albine. Din cauza colmatării fântânilor, apa din ele a devenit nepotabilă, motiv pentru care reprezentanții Direcției pentru Sănătate Publică au început să acționeze pentru decontaminarea și curățirea fântânilor din localitate și să ia măsuri de vaccinare împotriva hepatitei a tuturor locuitorilor satului, pentru a preîntâmpina apariția unor posibile îmbolnăviri.

[slideshow_deploy id=’17636′]