A început procesul pentru Gara Petroşani

 
În procesul pentru Gara Petroşani, CFR caută motive să nu se judece cu consilierul local Viorel Pascu. La Judecătoria Timişoara s-a consumat, miercuri, primul termen în procesul dintre consilierul local Viorel Pascu şi Compania Naţională de Căi Ferate. 
 
Cererea de chemare în judecată a fost formulată în luna octombrie 2015 de Viorel Pascu în contradictoriu cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA- Sucursala Regionala CF Timişoara. „Cei de la CFR au invocat o excepţie, spunând că Primăria ar fi trebuit să dea în judecată şi nu domnul Pascu. A rămas în pronunţare pe excepţie. Sunt două variante. Fie se va admite excepţia, fie se respinge, se va repune cauza pe rol şi se continuă procesul”,a  explicat avocatul Daniel Tomescu, reprezentantul legal al lui Viorel Pascu. Neînţelegerile au pornit de la faptul că, în cererea de chemare în judecată acesta a precizat că este consilier local, dar în răspunsul la întâmpunare înaintat instanţei a menţionat că acţionează în nume propriu, nu al Consiliului Local sau al administraţiei publice locale.
De precizat că Viorel Pascu a dat în judecată Compania Naţională CFR, prin Regionala CFR Timişoara, de care aparţine administrativ Staţia CF Călători Petroşani, după ce a înaintat mai multe petiţii organelor în drept şi cu precădere celor care trebuie să ia măsuri, adică Regionala CFR Timişoara. Răspunsurile primite, însă, spune alesul local, sunt cel mult „neserioase”, aşa că acesta a decis să ceară instanţei de judecată să impună mai marilor de la CFR să ia măsuri.
 Viorel Pascu şi-a motivat acţiunea prin faptul că Staţia CF Călători Petroşani este „poarta” de intrare în Valea Jiului, o comunitate de 130.000 de locuitori, iar problemele în această staţie nu sunt noi. Până acum nu s-a luat nicio măsură, iar Gara a ajuns o ruină.
[slideshow_deploy id=’17636′]