Medicii „atraşi” cu 100 de lei în plus la salariu

Spitalele din Valea Jiului se confruntă cu o lipsă acută de medici. La fel ca peste tot în sistemul sanitar românesc, salariile mici le determină pe cadrele medicale să plece peste hotare. La cea mai mare unitate medicală din Valea Jiului, la Spitalul de Urgenţă Petroşani există secţii unde numărul medicilor este limitat.

“Avem deficit de medici la dermatologie, endocrinologie, radiologie, la recuperare medicală”,  a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că salariile medicilor rezidenţi au fost majorate cu 100 de lei.

“De la 1 ianuarie 2015, conform prevederilor OUG nr.70/2014, privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială, cuantumului brut al salariului de bază al personalului din cadrul sistemului public sanitar a fost majorat cu 100 de lei. Concomitent, precizăm că de la 1 octombrie 2015, pentru personalul din sistemul public sanitar, cuantumul brut al salariilor de bază şi cuantumul sporurilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac, potrivit legii, din salariul brut, s-au majorat cu 25% ”, arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

foto:gazetadedimineata.ro

 

 

[slideshow_deploy id=’17636′]

 

 

 



« (Știre anterioară)