Colonel (r) DGIPI din Valea Jiului: ”O previziune tristă. Adio PNL!”

 

Un fost ofițer de informații prevede sfârșitul liberalismului autentic, adevărații liberali vor fi dați la o parte iar cei care nu vor face pasul înapoi vor fi compromiși. Analiza are la bază inclusiv situația din Valea Jiului a PNL, unde au fost impuși candidați care nu au nimic în comun cu reformarea promisă de conducerea partidului. Exemplul concludent este candidatura lui Ilie Păducel, fost secretar PCR, traseist politic devenit liberal de frunte astăzi prin sacrificarea organizației locale și a liberalilor. Colonelul în rezervă Nicolae Brănișteanu, autorul analizei, a a activat zeci de ani în Departamentul de Informații și Protecție Internă din Valea Jiului.

branisteanu

”Parafrazându-l pe Ovidiu, în Povestea lui Picus si Canens, previzionez că anul 2016 este anul în care PNL (mă refer la păstrătorii și continuatorii tradiției liberale autentice, românești !) își revarsă ultimile cuvinte de durere, lacrimi, în tonuri de leșin, în armonie cu tristețe, la fel cum lebăda cântă o data, murind, propriul ei cântec de înmormântare. Istoria contemporană a reținut faptele (manipulări grosolane a unei populații ignorante, „mineriade”…) și pe autorii actelor criminale (membrii de vârf ai FSN, secțiunile Securității ceaușiste ce aveau în supraveghere foști politicieni, din perioada interbelică și pe simpatizanții acestora, informatorii infiltrați, în timp, în rândul acestora – care peste noapte au devenit mari democrați …) îndreptate împotriva „partidelor istorice”, împotriva monarhiei … a tradițiilor politice, economice … de sorginte românească, identitară. Scopul: DISTRUGEREA ȘI ÎNROBIREA ROMÂNIEI. Primul „succes”: neantizarea PNȚ-CD, în perioada 1996-2000. Cu toate că, împotriva PNL s-a folosit aceiași „rețetă”, acesta a rezistat până în momentul corcirii cu trepădușii pd (pdl). Prejudiciul adus liberalismului românesc prin această asociere, este de nivelul unei catastrofe nucleare, insurmontabile ! Efecte cunoscute: impunerea masivă de candidați proveniți din pd(l), demisii semnificative din așa-zisul noul pnl, a vechilor liberali, compromiterea ultimilor liberali prin circuri mediatice …

End of story: după succesurile din alegerile locale, trepădușii pd(l)vor emite și mai multe pretenții la alegerile generale din toamnă în numirea propriilor candidați … ca apoi, să-i lase cu ochii-n soare pe „partenerii” liberali (fără aleși locali, fără parlementari, fără … NIMIC !) Desigur, își vor încununa „victoria” prin schimbarea siglei în PPR (Partidul Popular Român) din care desigur, va face parte și „mișcarea băsistă, pardon populară ! Misiune fsn-istă încheiată cu depline succesuri ! Adio PNL !”, arată în analiza sa colonelul Nicolae Brănișteanu.

[slideshow_deploy id=’20328′]