Grupurile nu pot funcționa cu cărbune exclusiv din import

Termocentralele nu pot funcţiona DOAR cu cărbune din import. Ministrul energiei Victor Grigorescu susţine că cele două termocentrale Paroşeni şi Mintia au nevoie de cărbunele românesc.

646x404

 

“S-a tot discutat de-a lungul vremii dacă grupurile de la Complexul Energetic Hunedoara pot funcționa exclusiv cu cărbune din import. Răspunsul la această întrebare este „Nu!” După cum știți, în această iarnă am funcționat exclusiv cu cărbune indigen. Acesta este motivul pentru care spunem, din nou, că funcționarea producției miniere în Valea Jiului nu este o problemă socială, este o problemă de securitate energetică, o problemă tehnică, atât timp cât grupurile nu pot funcționa cu cărbune exclusiv din import”,  a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Ministrul mai subliniază că preţul cărbunelui de import este asemănător cu cel al cărbunelui produs în Valea Jiului.

“Prețul pe care noi l-am calculat pentru extracția cărbunelui din minele românești este comparabil cu prețul plătit pe cărbunele de o calitate asemănătoare, adus din import. Astfel, calculul arată că putem face performanță în aceste condiții”, a mai subliniat ministrul.

[slideshow_deploy id=’19661′]