Liderii politici cer investiții pentru CEH!

 
Virgil Popescu, vicepreședinte PNL spune că Guvernul PSD a împins Complexul Energetic Hunedoara spre faliment. Totodată, acesta cere investiții pentru societatea energetic.
Reacția lui Virgil Popescu vine în condițiile în care administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a precizat că societatea poate intra direct în faliment din perioada de observație, deoarece pierderile sale lunare sunt de 16 milioane de lei. „Situația financiară a Complexului este una alarmantă pentru economia națională și pentru securitatea energetică a României. CEH are venituri lunare de 48 de milioane de lei și cheltuieli de 64 de milioane de lei.
Instabilitatea economică a Complexului este consecința Guvernării PSD, care a impus un management ineficient, sprijinit politic. Guvernul PSD a preluat compania în 2012, iar la momentul respectiv CEH nu avea datorii. În 2016, social-democrații ne-au lăsat moștenire o societate care are nevoie de restructurare. Din păcate, angajații vor suporta consecințele dezastrului pesedist”, a preciyat vicepreședintele PNL.
Popescu este de părere că entitatea energetic hunedoreană a fost transformată într-o ‘societate de binefacere’ de către conducerea CEH susținută politic. În 2013 compania a avut pierderi de 147 milioane lei, în 2014 a pierdut alte 352 milioane lei, iar în 2015 pierderile au atins suma de 901 milioane lei. Chiar și așa, susține liderul liberal, cei din administrația complexului nu au avut nici o reacție și au asistat la prăbușirea societății, iar Guvernul PSD, la rândul său, a alimentat dezastrul economic al CEH, ca să-l îngroape în datorii.
„Situația complexului nu a reprezentat niciodată o preocupare pentru Guvernarea PSD. Nici măcar atunci când CEH a cumpărat cărbuni de la o firmă din Ungaria specializată în consilierea psihologică pentru angajații companiilor și organizarea trainingurilor pentru sexologi. Societatea s-a aflat pentru mulți ani într-o debandadă, încât n-a achitat la stat impozitele, taxele și contribuțiile sociale. Administratorul judiciar mai precizează că societatea avea un cost de producție dublu decât cel de piață. Cireașa de pe tort e faptul că cele două termocentrale ale companiei nu mai dețin autorizație de mediu”, a mai spus vicepreședintele PNL.
Virgil Popescu susține că Partidul Național Liberal a atras atenția în nenumărate rânduri că CE Hunedoara riscă falimentul, dar nimeni din Guvernul PSD n-a dorit să ia în considerare acest scenariu. De asemenea, și/a exprimat speranța ca Guvernul condus de Dacian Cioloș să nu repete aceleași greșeli și să vină cu soluții pentru a salva complexul, care are nevoie o nouă conducere, formată din profesioniști, din oameni integri și, mai ales, sunt necesare investiții.
[slideshow_deploy id=’30675′]


« (Știre anterioară)