Lucrările pe autostrada Orăştie – Sibiu pot dura până anul viitor

Cel mai devreme la finele acestui an se vor finaliza lucrările de reparaţii la autostrada Orăştie – Sibiu, a precizat ministrul Transporturilor Dan Marian Costescu.
autostrada-a-2-465x390
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat încă de la începutul acestei luni iniţierea procedurii de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului privind „Expertiza tehnică asupra lucrărilor executate obiectivul Autostrada Orăştie –Sibiu, lot 3, cuprins între km 43 + 855 – km 65 + 965, în lungime de 22,11 km”. Lucrările vor fi efectuate în regie proprie de CNADNR, asfel încât şi pe cei 22 de kilometri traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, şi s-a constituit un grup de lucru format in specialişti în mai multe domenii.
În luna ianuarie a acestui an, Ministerul Transporturilor a decis rezilierea constractului cu Salini Impregilo pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu. Decizia a fost luată după ce expertizele realizate de compania de drumuri dar și cele primite de la constructor au arătat că materialele de construcție nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini, lucrările de execuție în sine sunt necorespunzătoare, proiectul nefiind respectat.
[slideshow_deploy id=’13837′]