Doi petroşăneni se judecă pentru amenzile uriaşe cu Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc

 Doi petroşăneni  au dat în judecată Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, al Judecătoria Petroşani, pentru amenzile foarte mari aplicate după ce ar fi intrat pe site-uri neautorizate.
pariuri-jocuri-de-noroc-getty
Oamenii au ales calea instanţei după ce au primit amenzi uriaşe pentru că au jucat jocuri de noroc sau au pariat bani pe două mari siteuri internaţionale specializate care nu aveau licenţă din partea ONJN. În România sunt peste 50.000 de oameni s-au ales cu sancţiuni ce variază între 5.000 şi 10.000 de lei, iar cel puţin doi dintre contestatarii amenzilor sunt din Petroşani. Jucătorii spun că situaţia este ingrată, e ca şi cum te-ai duce într-un bar neautorizat, despre care nu ai cum să ştii că nu are actele în legalitate pentru că funcţionează fără probleme, şi tot tu eşti cel amendat. Potrivit informaţiilor noastre, contestatarii aveau conturi deschise din perioada în care siteurile respective funcţionau în perfectă legalitate, iar după ce ONJN le-a retras licenţa de operare siteurile în cauză nu au fost blocate pentru jucătorii din România, continuând să funcţioneze.
Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc este autoritatea care reglementează jocurile de noroc şi pariurile în România, iar pariorii acuză această instituţie de faptul că a făcut publice aceste informaţii târziu, iar siteurile le-au permis în tot acest interval să joace nestingheriţi.
Oamenii spun că au fost prinşi la mijloc între nişte proceduri legale catalogate drept „netransparente” şi interesele celor două mari companii de jocuri de norocÎn timp ce jucătorii reclamă faptul că sunt pedepsiţi pe nedrept şi că nu a existat nicăieri public informaţia că aceste siteuri nu au licenţă, oficialii ONJN spun că trebuie să aplice legea şi acuză cele două mari companii că au vrut să trişeze şi că le-au permis accesul jucătorilor, deşi ştiau că e ilegal.
 [slideshow_deploy id=’17636′]