Concediile medicale ale minerilor au adus sancțiuni usturătoare pentru medici

Casa de Asigurări de Sănătate a dat sancțiuni mai multor medici din Valea Jiului care au acordat concedii medicale minerilor din Valea Jiului.
7505-thumb
Sume extreme de mari, care ajung si până la 5.000 de lei, sunt sancțiunile financiare pe care le-au primit mai mulți medici din Valea Jiului, care au acordat concedii medicale. Sanctiunile au fost aplicate nu sunt pentru că pacienții nu ar fi fost bolnavi cu adevărat, chiar dacă sunt cazuri în care și acest aspect este pus sub semnul îndoielii, ci pentru unele nereguli în întocmirea documentelor. După ce a efectuat verificările și  aplicat sancțiunile, Casa de Sănătate a sesizat și Colegiul Medicilor, care face acum propria anchetă. „Medicii au fost sancționați de Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara. În momentul în care se constată că unii medici fac anumite greșeli, Casa trimite situația și Colegiului Medicilor. Sigur că, văzând problemele pe care le incriminează Casa de Asigurări, ne-am sesizat și noi si cercetăm acum. Suntem în curs de cercetare”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Hunedoara, dr. Nicolae Grigore Crișan. Practic, sancțiunile au fost aplicate  pentru completarea necorespunzătoare a unor documente medicale. În special, este vorba despre medici de la UPU Petroșani și de la Vulcan, însă și alți doctori s-au trezit că au de plătit sume extreme de mari după ce au dat concedii medicale.
Verificarea celor de la Casa de Sănătate a venit ca urmare a sesizării făcute de reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara. Numai pe primul trimestru al acestui an, angajații de la Direcția Minieră au beneficiat de 22.158 de zile de concedii medicale, relevă raportul stării de sănătate a lucrărorilor Direcției Miniere din cadrul CEH. Dacă la mineri, însă, numărul extrem de mare de zile de concediu medical nu reprezintă o noutate, an de an problemele fiind cam aceleași, anul acesta și cei de la Direcția Energie au început să se îmbolnăvească, spun sursele noastre, mai ales după ce administratorul special al entității energetic a dispus trimiterea, pe rând, a unei părți a angajaților în concediu de așteptare, pentru reducerea cheltuielilor. Acest lucru ar fi însemnat reducerea salariilor, așa că unii angajați au preferat să intre în concediu medical.
[slideshow_deploy id=’13835′]