S-a dispus efectuarea unei expertize pentru asistenta din Petroșani care și-a ucis bebelușul

Tribunalul Hunedoara a dispus efectuarea unei expertize medico – legale în dosarul în care este judecată asistenta medicală din Petroșani  care și-a ucis bebelușul în noaptea de Anul Nou, lăsându-l să moară de frig într-un tomberon de gunoi.
pizap.com14626988366781
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara încă de la finele lunii ianuarie, dar a avut primul termen în data de 10 martie. În acest dosar, magistrații au dispus și aplicarea unei amenzi de 3.000 de lei pentru avocatul Arabelei Șaran și asta din cauză că nu şi-a asigurat substituirea in cauză cât a fost plecat din țară.
De profesie asistentă medicală, Arabela Şaran este acuzată de omor calificat. Procurorii care au instrumentat dosarul şi au decis trimiterea cauzei în instanţă spun că femeia a acţionat cu sânge rece. „Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în noaptea de 31.12.2015/01.01.2016, după ascunderea stării de graviditate față de orice persoană și crearea condițiilor derulării nașterii fără prezența altor persoane, inculpata a născut în baia locuinței, la termen, un copil viu pe care l-a introdus într-o pungă de plastic, l-a înfășurat cu aceasta și l-a transportat la ghena de gunoi situată în fața blocului, unde l-a abandonat la o temperatură de cca -15°C. Copilul a fost găsit în ghena de gunoi ca urmare a unei sesizări prin serviciul 112 în data de 01.01.2016 orele 11.43. Inculpata și-a continuat cursul normal al vieții, prezentându-se la serviciu în data de 04.01.2016, unde și-a îndeplinit atribuțiile obișnuite”, au precizat reprezentanţii Biroului de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care investighează cazul.
Iniţial, anchetatorii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere sau vătămare a nou-născutului de către mamă, dar ulterior a fost schimbată încadrarea juridică în infracțiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie.
[slideshow_deploy id=’19661′]