CEH poate fi executat silit. Instanţa dă undă verde creditorilor!

Odată ieşit din insolvenţă, Complexul Energetic Hunedoara este vulnerabil în faţa creditorilor, care au început, din nou, să se adreseze instanţei de judecată pentru a-şi recupera banii. Pentru doi dintre ei, magistraţii de la Judecătoria Petroşani au admis deja cererile de încuviinţare a executării silite.
ceh
Astfel, prin sentinţa pronunţată, Judecătoria Petroşani admite cererea de încuviinţare a executării silite „prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege a titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 1085/25.11.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, pentru suma de 332.373,67 lei formată din debit principal şi cheltuieli de judecată, precum şi a cheltuielilor de executare, la cererea creditorului SC UPSOM INDUSTRY SRL”. De asemenea, instanţa a mai precizat că încuviinţarea executării silite este de drept valabilă şi pentru titlurile executorii care se vor emite de către executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate.
În cel de-al doilea proces, câştig de cauză a avut Serm Company SRL, pentru care magistrații au admis „executarea silită prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege a titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 1131/CA/09.12.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, pentru suma totală de 21.025,69 lei formată din debit principal şi cheltuieli de judecată, precum şi a cheltuielilor de executare”. La fel ca şi în cazul Upsrom, încuviinţarea executării silite este de drept valabilă şi pentru titlurile executorii care se vor emite de către executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate. Niciuna dintre sentinţe nu are acle de atac.
[slideshow_deploy id=’22083′]


(Următoarea știre) »