Mineritul se află într-un proces de reașezare

 

Mineritul din Valea Jiului are viitor. Se caută cele mai bune soluții pentru ca activitatea extractivă să continue. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, spune că până acum nu s-a făcut nimic pentru eficientizarea mineritului, dar acum lucrurile se îndreaptă spre o direcție bună.

victor-grigorescu-energie

“Aș vrea să fie clar și să se înțeleagă că suntem în mijlocul unui proces extrem de important de reașezare pe drum corect a mineritului. Și că acest proces este strict legat de securitatea energetică a României. Din păcate, în ultimii ani, nu s-a făcut aproape nimic în ceea ce privește eficientizarea acestui domeniu, astfel că importante companii miniere au ajuns în situații dificile din punct de vedere financiar, fără planuri de perspectivă și fără a face transformările necesare de o manieră treptată, ceea ce ar fi presupus o tranziție firească și suportabilă. Adoptăm în această perioadă măsurile care se impun, astfel încât să nu periclităm viitorul mineritului în România”,  a declarat Victor Grigorescu în urma ședinței de Guvern.

În urmă cu aproape o lună de zile, ministrul Energiei  a anunțat că două unități miniere din cele patru care alcătuiesc Complexul Energetic Hunedoara vor intra pe program de închidere. Este vorba de Lonea și Lupeni.

[slideshow_deploy id=’30675′]