“Activitatea minieră este un pilon important”

Oficialii Ministerului Energiei susţin că activitatea minieră din Valea Jiului este un pilon important în materialul care urmează a fi prezentat Comisiei Europene. Secretarul de stat în ministerul de resort spune că deciziile care se vor lua cu privire la CEH nu vor afecta Valea Jiului.

minister-660x330

„Complexul Energetic Hunedoara se află în acest moment într-o situație extrem de delicată, însă suntem aici să luăm decizii cerebrale, în așa fel încât zona Văii Jiului să nu aibă de suferit. Ceea ce se întâmplă acum la CEH este rezultatul unor acțiuni iresponsabile, al unor lupte și ambiții personale, care nu fac decât rău Complexului. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce putem face pentru a salva mineritul din Valea Jiului. Sunt încrezătoare că acest raport al Comitetului de coordonare pentru activitatea minieră este  un pilon important în materialul pe care îl pregătim pentru discuțiile cu Comisia Europeană”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu, în urma întâlnirii Comitetului de coordonare pentru activitatea minieră, grupul de lucru Huilă.

Comitetul de lucru pentru Complexul Energetic Hunedoara a ajuns la final, fiind prezentat raportul final. Acesta prevede închiderea a doua mine si pastrarea altor doua cu functionarea a cate unui grup de la termocentralele Mintia si Paroseni. Raportul ca fi prezentat Comisiei Europene.

[slideshow_deploy id=’30675′]