Amenda pentru discriminare a dus Complexul Energetic în încă un proces

Pentru că nu a plătit sporurile de fidelitate pentru angajaţii care intrau în concediu medical,Complexul Energetic Hunedoara a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar acum societatea vrea să scape în instanță de sancțiune.
Misi-Lorincz-640x435
 
În 24 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia se judecă suspendarea actului administrativ, dar oficialii Complexului Energetic Hunedoara mai au o acţiune pe rolul Curţii de Apel pentru anularea actului respectiv, cu primul termen de judecată în data de 18 mai.
Complexul Energetic Hunedoara se judecă și oficialii Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a fost amendat de această instituție pentru discriminare. Plângerea în urma căreia CEH a fost amendat cu 2000 de lei pentru discriminare a venit din partea liderului de sindicat de la Termocentrala Paroșeni, Mihai Lorincz. Acesta a reclamat, și chiar a primit câștig de cauză, faptul că angajații care intrau în concediu medical nu beneficiau de sporul de fidelitate.
De asemenea, la Înalta Curte de Casaţie se judecă recursul pentru o altă sancţiune aplicată de cei de la Combaterea Discriminării, iar în acest caz primul termen a fost stabilit pentru data de 20 octombrie 2016. CEH, prin Divizia Minieră, a pierdut procesul la instanţa de fond, respective Curtea de Apel Alba Iulia, iar în acest caz vorbim despre o amendă de 3000 de lei pentru angajările operate în 2013 la Mina Lupeni. Cum la prima instanţă nu au avut câştig de cauză, reprezentanţii companiei energetice hunedorene au atacat sentinţa, iar recursul se judecă la instanţa supremă.

 [slideshow_deploy id=’27028′]