Sentință. 5 miliarde de lei din banii Companiei Naționale a Huilei către ANAF

Tribunalul Hunedoara a admis, în parte, contestaţia formulată de creditoarea Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în nume propriu şi pentru Ministerul Finanţelor Publice, împotriva tabelului preliminar al creanţelor întocmit de lichidatorul judiciar al Companiei Naţionale a Huilei SA.
ANAF
 Ca atare a dispus modificarea tabelului preliminar al creanţelor şi înscrierea creditoarei ANAF cu suma de 5.012.556.690 lei, în categoria creanţelor bugetare şi a creditorului Ministerul Finanţelor Publice cu suma de 201.605.684,86 lei, în categoria creanţelor bugetare. De asemenea, judecătorul de caz a admis şi contestaţia formulată de SC CONVERSMIN SA împotriva tabelului preliminar al creanţelor şi a dispus modificarea tabelului  şi înscrierea SC CONVERSMIN SA, cu suma de 433.857,26 lei, în categoria creanţelor chirografare sub condiţie rezolutorie.
Reamitnim că, în urmă cu trei ani, în iunie 2013, s-a semnat contractul de lichidare pentru cel mai mare datornic la bugetul local din România, respective CNH Petroşani.
[slideshow_deploy id=’22083′]
 


(Următoarea știre) »