Ce se întâmplă cu drepturile salariaților CEH

Complexul Energetic Hunedoara a ieșit din insolvență de două săptămâni, dar nimeni încă nu știe ce se întâmplă cu drepturile salariaților. În perioada cât s-a aflat în insolvență, angajații au pierdut o serie de drepturi. Acum, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, Dan Agrișan, spune că se așteaptă motivarea instanței.

mineri-bani

“Oricât s-ar dori ca efectele unei hotărâri de anulare să producă efecte şi asupra măsurilor subsecvente să se anuleze toate, nu poate nimeni ignora faptul că CEH a funcţionat în timpul acesta şi atunci dacă ar fi să anulăm toate ar trebui să anulăm şi salariile care au fost date, toate măsurile ar trebui anulate şi cele în favoarea salariaţilor şi celelalte. Ar trebui să revenim în momentul zero, dar nu e chiar aşa. Există o  gestiune a afacerii pe care am asigurat-o cu administratorul judiciar  în perioada insolvenţei însă sunt unele măsuri care ţin strict de procedura insolvenţei luate de administratorul judiciar unde se poate discuta dacă mai rămân sau nu în vigoare pentru că depăşesc cadrul gestiunii de afaceri”,  a declarat Dan Agrişan, preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara.

Ministerul Energiei, dar şi Complexul Energetic Hunedoara au solicitat instanţei de la Alba Iulia urgentarea redactării motivării astfel încât să fie întreprinse măsuri urgente pentru societate, care acum se vede pusă în faţa cererilor de executare silită şi a ordonanţărilor de plată.

“Nu avem încă o motivare a instanţei, a făcut şi ministerul şi societatea solicitare de urgentare a redactare a hotărârii şi e vorba că instanţa e obligată atunci când dă o astfel de hotărâre de anulare să prevadă ce se întâmplă cu actele care au fost încheiate în timpul acela, iar dacă nu o fac noi vom face o cerere prin care să se completeze hotărârea respectivă cu specificaţia asta. Acum situaţia e mai dificilă din punct de vedere juridic, e ceva care complică lucrurile din punct de vedere juridic. Hotărârea produce efecte din momentul pronunţării, dar trebuie văzută motivarea”,  a mai subliniat sursa citată.

CEH a ieşit din insolvenţă, dar nu datorită măsurilor de reducere a cheltuielilor, ci din decizia judecătorilor. Dosarul a fost trimis spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara, însă deocamdată nu a fost înregistrat pe rolul instanţei. Există însă şi o altă variantă prin care noul Consiliu de Administraţie să ceară insolvenţa.

[slideshow_deploy id=’27126′]

 



« (Știre anterioară)