Palatul Cultural Lupeni nu are autorizaţie ISU!

Deși a fost inaugurat printr-o serie de spectacole dedicate mai ales copiilor, care au umplut sala, Palatul Cultural din Lupeni nu are autorizație ISU.
palat4
Edilii din Lupeni s-au grăbit să inaugureze oficial clădirea proaspăt reabilitată, fără să mai țină cont de „hârtii”.  Şi, pentru a marca redeschiderea Palatului Cultural, autoritățile locale de la Lupeni au înlocuit  clasicele festivități cu tăieri de panglici și discursuri cu spectacole susţinute de actorii din Petroşani, la care i-au invitat în special pe copiii din Lupeni. Toate bune şi frumoase, numai că reprezentanţii municipalităţii din Lupeni au omis un amănunt important: lipsa autorizaţiei din partea ISU!
„Zilele trecute s-a făcut recepţia lucrării. Este în regulă şi urmează să depună cererea de autorizare. Noi am constatat că este în regulă clădirea, însă din punct de vedere al documentelor nu sunt în regulă. Este până la urmă o formalitate obţinerea autorizaţiei, dar, deocamată, nu o au”, au declarat surse din interiorul ISU Hunedoara.
În mod normal, pentru faptul că au ţinut manifestări publice în clădirea neautorizată, edilii din Lupeni ar fi riscat o amendă, numai că o prevedere legală îi scapă, chiar dacă nu îi şi absolvă de vină. Practic, până în data de 31 decembrie 2016, toţi cei care nu sunt autorizaţi sunt în perioada de graţie, în care nu pot fi amendaţi.
Palatul Cultural „Minerul” din Lupeni a fost inaugurat în 1927, fiind ani de-a rândul o bijuterie arhitectonică a Văii Jiului. Clădirea a fost restaurată pe un proiect finanţat din fonduri europene.
 [slideshow_deploy id=’17636′]