Documentele ridicate de la spitale sunt folosite de procurori în ancheta Hexi Pharma

Procurorii încearcă să calculeze prejudicial în „Dosarul Hexi Parma”, iar documentele rediciate de la spitale, inclusive de la cele din Valea Jiului, sunt necesare în anchetă.
hexi_pharma_
Procurorul general al României, Augustin Lazăr,  a declarat că  ancheta este dezvoltată în profunzime, pentru a putea identifica toate situaţiile de persoanele vătămate şi pentru a se vedea care este până la urmă prejudiciul, pentru că situația „este în dezvoltare”.
Reamintim că, în urmă cu cel puțin o săptămână, absolut toate contractele încheiate de spitalele din Valea Jiului pentru biocide, indiferent că vorbim despre achiziţiile de la Hexi Pharma sau de la alte societăţi de profil, au fost solicitate de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi trimise către Ministerul Sănătăţii.
Doctorul Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara, a confirmat faptul că au fost solicitate documentele şi asta indiferent dacă substanţele dezinfectate provin sau nu de la Hexi Pharma.
De precizat că, potrivit datelor oficiale date publicităţii de Ministerul Sănătăţii, multe dintre contractele pentru biocide s-au încheiat prin cumpărare directă. Sunt sume importante cheltuite în spitalele românești, care continuă să se lupte cu infecțiile nosocomiale.
Ministerul Sănătății a publicat toate contractele de achiziții de biocide raportate în SEAP în anul 2015.
[slideshow_deploy id=’20328′]


« (Știre anterioară)