Ex-primarului Aninoasei, Ilie Botgros, ajunge în fața magistraților

Judecătoria Petroșani a stabilit primul termen în dosarul în care Ilie Botgros este judecat pentru luare de mită şi purtare abuzivă.
 botgros
Cauza se află pe rolul Judecătoriei Petroşani şi are primul termen de judecată în data de 11 iulie. Ilie Botgros a încercat să blocheze începerea procesului pe fond  şi a contestat decizia judecătorului de Cameră Preliminară din cadrul Judecătoriei Petroşani, care a stabilit că sunt îndeplinite condițiile legale de demarare a procesului penal. Numai că nua  avut câştig de cauză, astfel că poate începe judecata.
Fostul primar al oraşului Aninoasa, Ilie Botgros, a fost trimis în judecată pentru delapidare şi purtare abuzivă, într-un dosar în care cercetarea s-a întins pe mai mulţi ani.
Reclamaţia pe baza căreia s-a demarat cercetarea a fost formulată de actualul primar, Nicolae Dunca. Fostul edil este acuzat că, în perioada ianuarie 2011-iulie 2012, ar fi ridicat suma de peste 1,5 miliarde de lei vechi din fondurile publice, bani pe care nu i-a returnat administrației locale și pentru care nici nu a depus documente justificative. În primăvara anului trecut, procurorii au decis să pună sechestru pe casa și terenul pe care îl deține în proprietate Ilie Botgros, anchetatorii susținând că există indicii temeinice că primarul a săvârșit faptele de care e acuzat, adică a luat bani din casieria primăriei.


« (Știre anterioară)