Într-o oră a plouat mai mult decât într-o lună

Cantitatea de precipitaţii care a căzut în noaptea de duminică spre luni în Valea Jiului a fost la cote alarmante. În Valea Jiului a plouat mai mult ca oricând. În timp ce într-o lună normală cantitatea de precipitaţii este undeva la 100 de litri pe metru pătrat, în noaptea de duminică cantitatea de apă căzută a fost de 35 de litri/mp/oră.

ploaie

“În lunile ploioase cantitatea de precipitaţii este de undeva la 100 l/mp/lună, iar duminică a plouat 35l/mp/oră”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Ploile care au măturat Valea Jiului au provocat o turbiditate a apei fără precedent. La staţia Taia, turbiditatea înregistrată a fost de aproape 4000 de unităţi, cu o depăşire a valorii normale de 40 de ori.

“La staţia de la Taia turbiditatea a fost de 3800, în timp ce valoarea normală este de 10, iar 100 este valoarea cu utilizarea de reactivi. Staţia de la Taia a fost oprită, iar alimentarea cu apă potabilă s-a realizat de la staţiile Jieţ şi Valea de Peşti. Acum s-a văzut rezultatul investiţiilor derulate de societatea de apă. Şi la cele două staţii am avut o turbiditate de peste 2000, dar am făcut faţă”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’13835′]