Poftiți la penitenciar!

Penitenciarul Bârcea Mare își deschide porțile cu ocazia Zilei lucrătorului de penitenciare, iar aparținătorii deținuților, reprezentanți ai societății civile și ai mass-media locale și centrale, ONG-urile și instituții partenere, cu toții sunt invitați la un tur de vizitare a celor mai reprezentative locuri din penitenciar.

Scopul este de a prezenta penitenciarul și activitățile desfășurate zilnic de către personalul unității, precum și condițiile de detenție asigurate persoanelor private de libertate. ”Ziua Porților Deschise” este programată pentru ziua de joi, 30 iunie 2016. Vizitarea se va desfășura în intervalul orar 09.00- 12.00 și va include o prezentare a spațiilor asociată cu informarea directă a celor interesați privind activitățile specifice penitenciarului, astfel încât să fie asigurate condițiile unei corecte informări a opiniei publice și a combaterii stereotipurilor sau prejudecăților legate de sistemul penitenciar.

Participanții la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie). Accesul în locul de deținere presupune ca persoanele vizitatoare să se supună controlului anti-terorist și să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile și obiectele interzise (telefoane mobile și componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuțite sau contondente, băuturi alcoolice, precum și alte obiecte sau substanțe interzise).

Nu pot vizita penitenciarul persoanele care au interdicție de acces în Penitenciarul Bârcea Mare în perioada indicată. De asemenea, nu pot vizita penitenciarul persoanele sub 18 ani, neînsoțite de o persoană adultă, precum și cele care se află sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

[slideshow_deploy id=’17636′]